Ainekset
- 2 l kuusenkerkkiä
- 5 cm pala inkivääriä
- 1 l vettä
Valmistus
- Kerää 2 litraa kuusenkerkkiä ja huuhtele ne hyvin runsaassa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää sekä kerkät että 2 litraa vettä kattilaan. Kuori 5 cm pala inkivääriä ja viipaloi se kattilaan.
- Laita kattila liedelle ja kun keitos rupeaa kiehumaan, niin madalla lämpötilaa niin, että keitos kiehuu hiljalleen n. puoli tuntia.
- Anna keitoksen jäähtyä ja siivilöi sekä kerkät että inkivääri pois.
- Laimenna vichyllä tai tavalliselle vedellä makusi mukaan. Voit myös halutessasi lisätä juomaan sokeria, mutta mielestäni se ei sitä kaipaa.
2 kommenttia
Kuulostaa kivalta! 🙂
Sepä kiva kuulla! 🙂