• Etusivu
  • Elämää
  • Makuja
  • Kulttuuria
  • Matkoja
  • Talli
  • Minusta
  • Ota yhteyttä
  • Mari

    Neljäkymppinen maalle asumaan eksynyt estetiikko ja graafinen suunnittelija elää unelmaansa vanhalla tilalla ja koittaa herättää tilaa pala palalta henkiin.

  • Seuraa minua

  • Etusivu
  • Elämää
  • Makuja
  • Kulttuuria
  • Matkoja
  • Talli
  • Minusta
  • Ota yhteyttä

Syksyinen omena-kriikuna Britakakku

19.9.2019

Kun mansikat on syksyllä syöty ja tekee mieli hyvää kakkua, niin paras kakku syntyy pihan makeista omenoista ja pienistä kriikunoista. Tämä herkku saa syksyn maistumaan. (n. 8 henkilölle)

Pohja:

  • 150 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1,5  dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kevytmaitoa

Marenki:

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 6 pientä omenaa
  • 5-7 dl kriikunoita tai makeita pieniä luumuja
  • 1-2 rkl sitruunamehua
 
 
 

Valmistus

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  1. Ota margariini pehmenemään.
  2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Laita kulhoon pehmennyt margariini ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi vatkaimella. Lisää sen jälkeen keltuaiset yksittellen samalla vatkaten.
  4. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  5. Lisää jauhoseos vuoron perään maidon kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
  6. Levitä taikina nuolijalla pellille voipaperin päälle.
  7. Vatkaa puhtaalla ja kuivalla vatkaimella valkuaiset ja sokeri omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi. Valmiin vaahdon tulee pysyä kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  8. Levitä marenki tasaisesti pellillä olevan pohjataikinan päälle. 
  9. Paista marenkipohjaa uunin alatasolla noin 20-30 min uunista riippuen ja anna jäähtyä.
  10. Vatkaa kerma ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää sen jälkeen sekaan maitorahka varovasti sekoittaen.
  11. Poista kriikunoista kivet ja paloittele ne
  12. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Purista sitruunamehua n. 1 rkl viipaleiden päälle, jotta omenat eivät tummuisi. Omenat kannattaa viipaloida juuri ennen tarjoilua.
  13. Leikkaa pohja keskeltä kahtia. 
  14. Lisää puolet rahka-kermavaahdosta ja kriikunan paloista pohjan päälle,  nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle ja levitä sekä koristele lopuilla täyteillä ja omenoilla.
Voit halutessasi koristella kakun vielä syötävilllä kukilla.

 
 

P.S. Tykkäsitkö tästä postauksesta? Olen superkiitollinen, jos jaat sitä eteenpäin somessa. Kiitos!
kriikunoitaomeniaReseptejäsyksy
Jaa

Makuja  / Yleinen

Mari

You might also like

Hortoilua vai horsmailua? No ainakin maitohorsmasiirappia!
18.7.2022
Raikas kuusenkerkkä mehu
4.6.2018

Jätä viesti


Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Viimeisimmät artikkelit

    • Hortoilua vai horsmailua? No ainakin maitohorsmasiirappia!
    • Luontoäidin hoitamat kasvit kukoistavat
    • Vauhdikasta hauskanpitoa
  • Arkistot

    • heinäkuu 2022
    • kesäkuu 2022
    • helmikuu 2022
    • lokakuu 2019
    • syyskuu 2019
    • kesäkuu 2018
  • Kategoriat

    • Elämää
    • Etusivun-banneri
    • Makuja
    • Matkoja
    • Talli
    • Yleinen
  • Seuraa minua

  • Avainsanapilvi

    Elämää maalla entisöinti Hevoset kesä kriikunoita Luonnosta Makuja navetta omenia perinteisin menetelmin Reseptejä syksy talli vanhojen ikkunoiden kunnostus Ystävät


  • Kategoriat

    • Elämää (4)
    • Etusivun-banneri (1)
    • Makuja (3)
    • Matkoja (1)
    • Talli (1)
    • Yleinen (4)
  • Viimeisimmät artikkelit

    • Hortoilua vai horsmailua? No ainakin maitohorsmasiirappia! 18.7.2022
    • Luontoäidin hoitamat kasvit kukoistavat 22.6.2022
    • Vauhdikasta hauskanpitoa 13.2.2022
  • Popular Posts

    • Raikas kuusenkerkkä mehu
      4.6.2018
    • Hortoilua vai horsmailua? No ainakin maitohorsmasiirappia!
      18.7.2022
    • Tilan elämää
      13.6.2018
    • Tallin uusi elämä
      13.6.2018
    • Syksyinen omena-kriikuna Britakakku
      19.9.2019

© Copyright 2018 - 2021 Kamalanihanaelamamaalla

Käytämme tällä sivustolla evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, kävijämäärän analysoimiseen ja sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisääHyväksyn
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Aina käytössä
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT